Ponedjeljak , 6.12.2021. | 16:22

Reagiranja

Objavljeno: 13.10.2013. u 9:50
Prikaza: 3642
Autor: Likaplus

Reakcija na priopćenje SDSS

SDSS nije osudio izgred Srbina s Udbine

Udbina :  SDSS nije osudio izgred Srbina s UdbinePloča koja smeta SDSS-u i načelniku iz HDZ-a koji istu žele maknuti(Foto: Likaplus/P.A.)

Donosimo priopćenje hrvatskog branitelja sa Udbine na priopćenje SDSS-a. I SDSS smatra da Udbina nije mjesto posebnog pijeteta za Hrvate!

U priopćenju koje je 12.10.2013. godine izdao SDSS Udbina i to u ime SDSS-a Udbina te Vijeća srpske nacionalne manjine i SKD Prosvjeta Udbina, očito je namjerno iskrivljivanje činjenica o samoj Udbini a navodno na štetu srpske nacionalne manjine. Navodeći mjesta u kojima su skinute dvojezične ploče neistinito se tvrdi da Udbina nije mjesto posebnog pijeteta za Hrvate koji žive na ovim područjima. Sustavno  srpska nacionalna manjina odbija prihvatiti i priznati da je 1942. godine dan uoči Svete Lucije, sa Udbine protjerano 1273 Hrvata od kojih su mnogi pobijeni a preživjelima je sve do pobjedničke akcije "Oluja" bilo zabranjeno doći u Udbinu. 
Udbina je tog dana potpuno etnički očišćena a jedino Srbi nisu protjerani te je nakon toga Udbina naseljena samo i jedino Srbima. 1942 godine u Udbini je počinjen genocid nad nesrpskim stanovništvom i povijest to nije i ne može ignorirati jer počinitelji tog zločina još uvijek nisu suđeni i osuđeni.Opstruirati činjenicu da je 1942 godine nad Hrvatima u Udbini počinjen zločin u najmanju je ruku neprimjereno čak ako to dolazi i od SDSS-a. 

SDSS se poziva na  neke koji kao stvaraju "međunacionalnu mržnju" što je doista licemjerno i neprimjereno. Gospoda iz SDSS-a se nisu oglasili priopćenjem  kada je mladi Srbin iz Komića tražio po Udbini ustaše(čitaj Hrvate) za klanje, nije se SDSS oglasio kada je u Mutiliću spaljena hrvatska zastava 2008. Na kraju zar nije SDSS ove godine na proslavu vjerskog blagdana srpske nacionalne manjine u Mutiliću pozvao grupu "Jandrino jato" čiji se repertoar pjesama, najvećim dijelom sastoji od veličanja SAO "Krajine" i kuknjave za istom zločinačkom tvorevinom.
 Isto tako nadam se da SDSS pod pojmom citiram "našoj zemlji" misli na našu zemlju Hrvatsku. I na kraju srpska nacionalna manjina na Udbini ima sva prava, a na osnovu fiktivno prijavljenih osoba srpske nacionalnosti, iako realno na području Općine Udbina prebiva svega cca 20 % od ukupnog broja prijavljenih pripadnika srpske nacionalne manjine.
Kao trgovac SDSS je jako dobro prošao u Udbini zahvaljujući ZNA SE kome kome!                                                                                                        
  Mario Adrinek-Udbina

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Velebit

Velebit

Komentirano: 13.10.2013. | 10:28

1

Ma nije problem što SDSS nije poslao priopćenje na divljanje mladog Srbina koji tražio Hrvate po Udbini za klanje, ali to nije učinio niti HDZ. Milinović se sada javlja, a gdje je bio kada je trebalo osuditi divljanje Srbina po Udbini ili dolazak Jandrina jata na Udbinu ili paljenje hrvatske zastave na Udbini...Zašto HDZ to zataškava, a krivi su mu drugi kada to dođe u javnost. Zato što su u koaliciji sa SDSS-om, a u Vukovaru je SDP u koaliciji sa SDSS-om i to im ne odgovara I to je HDZ koji tobože treba braniti hrvatske nacionalne interese

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Udbina 5 dana u mraku

Ogorčeni čitatelji

Udbina 5 dana u mraku

13.1.2015. | 22:56
Mrak na udbinskim ulicama
Likaplus.hr : Čijom zaslugom su Hrvati postali manjina?

Mario Adrinek, reagiranje

Čijom zaslugom su Hrvati postali manjina?

20.9.2013. | 8:22
Likaplus.hr : HDZ-SDSS skidaju tablu "Hrvatska Udbina"?

Mario Adrinek

HDZ-SDSS skidaju tablu "Hrvatska Udbina"?

13.9.2013. | 18:11
Likaplus.hr : Postoji li četničko-jugoslavenska zmija?

Zavjet za Hrvatsku

Postoji li četničko-jugoslavenska zmija?

16.8.2013. | 23:29
Likaplus.hr : Oglasio se i HDZ Udbine

Priopćenje

Oglasio se i HDZ Udbine

13.8.2013. | 14:40
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :