Petak , 10.7.2020. | 12:05

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 15.5.2015. u 14:34
Prikaza: 2913
Autor: Likaplus/BP

Kordić na Udbini

Udbina : Kordić na Udbini

Udbina- jučer je u Udbini u prepunoj dvorani KIC-a „"Nikola Tesla" održana druga tribina sa temom "Udbina mjesto posebnog pijeteta".

Sudeći po broju sudionika tribine možemo slobodno govoriti o hrvatskom proljeću u Udbini. Gosti predavači na tribini, Dario Kordić i Ilija Vučemilović u svojim govorima bili su često popraćeni i prekidani pljeskom prisutnih sudionika tribine.

Ilija Vučemiloviću svom nadahnutom govoru predočio je ono što povezuje hrvatske branitelje i Udbinu, kao i poveznicu između hrvatskih branitelja i Udbine kao mjesta posebnog pijeteta. Pri tome je naglasio da se ni jedna politika i političari ne mogu oglušiti na opravdani zahtjev da se Udbina proglasi mjestom posebnog pijeteta.

Dario Kordiću svojem osebujnom i nadahnutom govoru napravio je poveznicu između domoljublja i vjere kao čvrstog temelja za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta, posebno naglasivši tragediju hrvatskoga naroda koji se u Udbinu doselio sa područja Herceg Bosne.

Od strane organizatora tribine nazočni su upoznati da je 08.05. Općini Udbina predan službeni zahtjev za iniciranje svečane sjednice vijeća na kojoj bi se Udbina proglasila mjestom posebnog pijeteta zbog patnje, stradanja i žrtve hrvatskoga naroda u vrijeme i nakon Krbavske bitke. Isto tako konstatirano je da Krbavska bitka kao temelj za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta nikome ne smije biti sporna a posebno ne onima koji se neprekidno pozivaju mir, toleranciju i suživot.

Na samom kraju tribine od strane organizatora tribine predočena je ideja o potrebi osnivanja Udruge Hrvata Općine Udbina "Hrvatski feniks" zbog nužne zaštite interesa hrvatskog naroda na području Općine Udbina. Ideja je popraćena burnim pljeskom nazočnih te će sukladno najavama u roku od 15-ak dana biti inicirana osnivačka skupština udruge.

Zaključak svih okupljenih sudionika tribine je da Udbina zaslužuje i treba postati mjesto posebnog pijeteta, a da li će to i postati saznati ćemo najkasnije 08.06. kada se i Općina Udbina tj. Općinsko vijeće treba izjasniti o navedenom zahtjevu.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 15.5.2015. | 17:59

1

SVIJET BOLESTI I LAŽI ANTE PODNARA. U nastavku članka audio snimak kao dokaz kako načelnik PU laže.I dok hrvatska vlast osuđuje rehabilitaciju Draže Mihajlovića, otvoreno podržava njegove sljedbenike koji vladaju Likom i ličkom policijom. ... ... http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2015/05/svijet-bolesti-i-lazi-ante-podnara.html

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Udbina žarište korona virusa u Lici

Udbina žarište korona virusa u Lici

12.4.2020. | 18:23
Cijela općina Udbina od sinoć je u karantenizbog širenja epidemije. Riječ je o naseljima u kojima živi oko 1900 stanovnika. Županijski je stožer novonastalu situacijun s ukupno pet zaraženih osoba na tom području ocijenio zahtjevnijom epidemiološkom slikom.
Likaplus.hr : Vježba vatrogasaca na Udbini

Vježba vatrogasaca na Udbini

13.12.2019. | 8:18
Udbina-U zgradi Doma za starije i nemoćne Ličko senjske županije Podružnica Udbina dana 12. prosinca 2019. godine održana je pokazna vježba "Evakuacija i spašavanje".
Likaplus.hr : Na Udbini -Središte za razvoj vođa

Na Udbini -Središte za razvoj vođa

13.9.2019. | 17:02
Na Udbini -Središte za razvoj vođa
Likaplus.hr : Policija i Crveni križ u akciji

Policija i Crveni križ u akciji

27.2.2018. | 20:32
Policijski službenici PP Korenica i pripadnici Crvenog križa zajednički se probili do stanovnika Mekinjara
Likaplus.hr : Posveta spomen kamenja

Posveta spomen kamenja

7.5.2017. | 20:48
Likaplus.hr : Četnička kapa na facebook-u godinama i ništa.

Dvostruki kriteriji?

Četnička kapa na facebook-u godinama i ništa.

24.11.2016. | 8:50
Likaplus.hr : Udbinjanin  s četničkom kapom i oružjem

Završio u zatvoru

Udbinjanin s četničkom kapom i oružjem

23.11.2016. | 12:15
Likaplus.hr : Sletio u provalio s autom

Sletio u provalio s autom

23.10.2016. | 18:20
Likaplus.hr : Spomen kamenja za Zid sjećanja

U Udbini

Spomen kamenja za Zid sjećanja

30.8.2016. | 16:06
Likaplus.hr : U vijećnika SDSS-a arsenal oružja

U stanu

U vijećnika SDSS-a arsenal oružja

3.11.2015. | 16:56
Likaplus.hr : Sječa šume na Ljubovu

Sječa šume na Ljubovu

1.9.2015. | 20:35
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :