Četvrtak , 8.12.2022. | 14:54

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 14.5.2021. u 10:58
Prikaza: 859

SDP

Općina kriminala, načelnik iz SDSS-a

D. Lapac : Općina kriminala, načelnik iz SDSS-a

Tomislav Zrinski,kandidat za župana Ličko-senjske županije:

Donji Lapac mala općina za veliki kriminal

 

Prije nekoliko tjedana javnost sam upoznao sa određenim mogućim nezakonitostima vezanim za ostvarivanje poljoprivrednih poticaja Ilije Obradovića kao i sa muljanjima koja se vezuju uz stambeno zbrinjavanje na području Općine Korenica.

Javnosti se ubrzo obratio i sam Ilija nastojeći opravdati opisano ponašanje i pri tom iznositi veliki broj neistina. Jutros jedan nacionalni medij opet prenosi činjenice o Obradoviću i njegovo objašnjenje (dobar izgovor zlata vrijedi) , te sam prisiljen ponovo se obratiti javnosti kako bi upravo, oni prije izbora načelnika općine Donji Lapac dobili puni uvid u lik i djelo Ilije Obradovića.

Kako je jednostavno čovjeka uhvatiti u laži bilo je dovoljno pribaviti službeni zapisnik sa sjednice Općinskog vijeća Donji Lapac, održanog 23. rujna 2019. godine,gdje je Ilija Obradović pred svim nazočnim vijećnicima odgovorno tvrdi da se ne nalazi na listi za stambeno zbrinjavanje u općini Plitvička jezera. Poradi vjerodostojnosti takvog podatka u prilogu je preslika dio zapisnika sa navedene sjednice. Pa u ovom slučaju se može primijeniti narodna poslovica „ako laže koza, ne laže rog".

Poznato je da su naši građani veoma osjetljivi kada dobiju podatke o muljanjima sa novcem od poticaja, te je isto tako poznato da je Ilija Obradović dobio 170. 000,00 kn što osobno tvrdi, nastojeći umanjiti ukupnu količinu državnog novca jer pri tome nije spomenuo da je OPG Krasolika koji vodi njegova supruga isti OPG dobio potporu od ukupno 794. 910,88 kn u 2019. godini i 293. 179,57 kn u 2018. godini što je gotov preko milijun kuna potpora, pri tome pretpostavljamo da Ilija i njegova supruga i dalje žive u zajedničkom domaćinstvu i sredstva se slijevaju u isto domaćinstvo što je i logično ali nije logično Iliji Obradoviću, tek sada nakon što je otkriveno potvrđuje tu činjenicu za nacionalni medij.

Također je zanimljiv podataka da su otac njegove supruge i brat , preko OPG ostvarili u 2019.g.potpore u iznosu 395. 656,00 kn. Mnogi u Donjem Lapcu se s pravom pitaju pa kako pobogu oni ostvaruju potpore a drugi ne.

Možda odgovor na to pitanje leži u Ministarstvu poljoprivrede gdje stoluje izvjesni Milan Tankosić, ravnatelj u istom ministarstvu, čiji je brat , zaposlenik u komunalnog društva u Donji Lapac koji je u 2018.g. ostvario potpore u iznosu 294.684,75 kn, a isti piše programe za dobivanje bespovratnih sredstava koje odobrava upravo Milan Tankosić.

S obzirom da je više-manje poznato tko upravlja komunalnim poduzećem u Donjem Lapcu ne treba puno mudrosti da se zaključi kako je sve dobro povezano i umreženo upravo kako bi se dobila što veća bespovratna sredstva i tako došlo do stečenog državnog novaca bez motike.

Uz sve to vrlo teško je objasniti činjenicu o dodjeli općinskih stanova u Donjem Lapcu na pravo korištenja , kao i dodjela materijala za stambeno zbrinjavanje općinskim djelatnicima članovima upravo SDSS-a, kao i neopravdano korištenja putnih troškova.

Sve se to događa u vrijeme dok se u Donjem Lapcu nalazi veliki broj osoba i čitavih obitelji u socijalno ugrožavajućoj situaciji koji su sigurno u odnosu na djelatnike općine , članove SDSS-a trebali biti prioritetniji u zbrinjavanju ali očito se lista kroji po nekim drugim načelima.

Naravno da je građanima i vijećnicima u Općini Donji Lapac poznat još velik broj sumnji u brojne nezakonitosti kada su u pitanju prethodno navedene osobe, ne bi rekli „mala općina za veliki kriminal" ali ostavljam nadležnim državnim tijelima da u okvirima svojih nadležnosti poduzmu propisne radnje kako bi se provjerili prethodno navedeni postupci kako bi se potvrdila ili otklonila sumnja u nezakonitosti istih osoba.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Očekujemo zamjenika načelnika u Lapcu

Priopćenje LiPO

Očekujemo zamjenika načelnika u Lapcu

14.4.2021. | 21:48
Likaplus.hr : U Lapcu proslavljena Katehetska nedjelja

U Lapcu proslavljena Katehetska nedjelja

21.9.2020. | 10:34
Donji Lapac-Katehetska nedjelja obilježena je na 25.n.k.g. 20.9.u župi sv.Ivana Pavla II. U Donjem Lapcu svečanom Misom u 11,00 sati.Misu je predvodio župnik Dino Rupčić.
Donji Lapac-Katehetska nedjelja obilježena je na 25.n.k.g. 20.9.u župi sv.Ivana
Likaplus.hr : U Brinju i Donjem Lapcu

Predizborni skupovi HDZ - a

U Brinju i Donjem Lapcu

15.5.2013. | 6:05
Likaplus.hr : Na predizbornom skupu u Donjem Lapcu

Zoran Milanović

Na predizbornom skupu u Donjem Lapcu

12.5.2013. | 22:52
Likaplus.hr : Izborna sjednica HNS-a u Lapcu

ŽO HNS-a

Izborna sjednica HNS-a u Lapcu

5.12.2012. | 12:54
Likaplus.hr : Boričevac i potomci njegovi žele djedovinu

Ličani župe Boričevac

Boričevac i potomci njegovi žele djedovinu

21.2.2012. | 18:05
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ


Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :