Četvrtak , 8.12.2022. | 14:54

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 26.1.2022. u 22:50
Prikaza: 418

Tušak o Ravnatelju Dom za starije u LSŽ

LS Županija : Tušak o Ravnatelju Dom za starije u LSŽ
Tušak: Zadovoljstvo mi je da je Ministarstvo reagiralo na točne činjenice koje sam iznio u javnost u izbornoj kampanji Poštovani građani Ličko-senjske županije, imam potrebu obratiti vam se na temu smjene ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije. U tijeku kampanje za lokalne izbore 2021. godine prvi sam govorio o lošem političkom kadroviranju i njegovim posljedicama ( video na https://bit.ly/3r3EnCR ). Tada sam kao primjer naveo probleme koji se događaju u Domu za starije i nemoćne osobe u vrijeme mandata ravnatelja koji je imenovan u vrijeme bivšeg župana Milinovića 2017. godine. Dom je i do tada bio u minusu od 2 milijuna kuna, također zbog loših političkih odluka iz prošlosti, ali prijašnja uprava Doma se borila da se godinama taj dug ne povećava. Novi ravnatelj je u svom mandatu dvaput od Županijske skupštine tražio i dobio povećanje cijene usluge smještaja korisnika u Dom i to svaki put za 20% što je rezultiralo povećanjem cijene za ukupno preko 40%. Ali, povećanje prihoda nije iskorišteno za saniranje dotadašnjih dugova ili poboljšanje smještajnih uvjeta korisnika Doma.

 Možemo se samo pitati kako se upravljalo financijama za vrijeme mandata tog ravnatelja i na što su utrošena sredstva kad je već na kraju 2020. godine dug Ustanove s 2 milijuna kuna narastao na 4,7 milijuna kuna. Kratkim istraživanjem iz javno dostupnih podataka pronašao sam nekoliko čudnih i nepotrebnih troškova Doma, ali nadam se da će rezultati inspekcijskog nadzora Ministarstva biti javno iskomunicirani jer vjerujem da je toga daleko više i lička javnost ima pravo to znati. Također, moram reći da je došlo do zapošljavanja novog nemedicinskog osoblja, što je uzrokovalo rast troškova za plaće u prvom tromjesečju 2021.g. u odnosu na isto razdoblje 2020.g. za novih 400.000 kn. Znakovito je da je to bilo razdoblje predizborne kampanje za prošle lokalne izbore kad je naglo porastao broj članova jedne nove lokalne stranke. Sve to, učinjeno je u vrijeme pandemije kada je došlo do smanjenja broja korisnika u Domu što je i sam ravnatelj priznao. U prošlosti su uvijek postojale liste čekanja za mjesto u Domu, ali sad tome više nije tako i veliko je pitanje s kolikim je minusom na računu zatvorena 2021. godina. Navedeno sam javno ponovio i na sjednici Županijske skupštine održanoj u prosincu prošle godine na kojoj je bivši župan a danas kolega vijećnik Darko Milinović pokušao opravdati svoje loše kadroviranje općim stanjem u zdravstvu. Nisam se ni tad složio sa traženjem krivca drugdje. Ako je moguće da dio Ustanova financijski odgovorno posluje, zašto onda ne bi svi mogli tako poslovati? Naravno da mogu, ali treba htjeti i znati. 

Smjena ravnatelja ne bi trebala biti cilj, već samo prvi korak ka rješavanju nagomilanih problema u Domu. Osim saniranja ogromnih dugova, nužno je poraditi na uvjetima u kojim korisnici žive. Za svakoga tko se uhvati tog posla bit će to ogroman izazov. Ovo možemo gledati kao prvi konkretan rezultat u novom mandatu. Zadovoljstvo mi je da je Ministarstvo reagiralo na točne činjenice koje sam iznio u javnost u izbornoj kampanji, a također je važno da Ličkosenjska županija trenutno poštuje njihovo mišljenje i da odmah poduzima konkretan korak. Osobno ću se nastaviti boriti za građane Ličko-senjske županije i ukazivati na nelogičnosti i nepravde ma s koje strane nelogičnost i nepravda dolazili. Ovo je naša županija, ne nečija tuđa niti „njihova".
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zašto je Plenković zaslužio biti počasni?

LiPO, priopćenje

Zašto je Plenković zaslužio biti počasni?

20.5.2022. | 22:00
Likaplus.hr : Proračun Županije  je asocijalan

LiPO, priopćenje

Proračun Županije je asocijalan

11.12.2021. | 10:14
Likaplus.hr : Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

Lipo priopćenje

Gospođo Pocrnić, ispričajte se ženama

22.10.2021. | 19:10
Likaplus.hr :  Pismo Pinokiju s Rudanovca

Pismo Pinokiju s Rudanovca

13.9.2021. | 16:15
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :