Subota , 10.12.2022. | 03:40

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 3.7.2021. u 15:47
Prikaza: 630

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Novalja : Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava
Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Gradu Novalji

Danas, 2. srpnja 2021. g. u Gradskoj vijećnici Grada Novalje održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Gradu Novalji. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric.

Osim supotpisnika ugovora, svečanost su svojim sudjelovanjem uveličali župan Ličko senjske županije Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Ličko senjske županije Marijan Kustić, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj uprave za EU fondove i strateško planiranje u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje Matej Guščić, ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas i djelatnici gradske uprave.

Ovaj važan projekt za Grad Novalju, ali i Ličko senjsku županiju, ukupno vrijedan 28,4 milijuna kuna, financira se u 85% - tnom iznosu iz Kohezijskog fonda, a ostatak iz Državnog proračuna.
Projekt podrazumijeva rekonstrukciju Primorske ulice koja je pristupna cesta i ujedno jedini izlaz i ulaz prema luci Novalja. Realizacijom ovog projekta Primorska ulica će postati dvosmjerna prometnica s unaprijeđenom cestovnom, oborinskom, biciklističkom i pješačkom infrastrukturom.

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo naglasio je nužnost suradnje tijela državne uprave i gradova pri realizaciji kapitalnih investicija kao što je i rekonstrukcija Primorske ulice u Gradu Novalji.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric istaknuo je kako Europski fondovi mijenjaju Republiku Hrvatsku, županije i gradove te najavio daljnju podršku i potporu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

O važnosti ovog projekta za Ličko senjsku županiju govorio je i župan Ernest Petry.

„Ovaj projekt dio je velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu primorskih luka", zaključio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Rekonstrukcija Primorske ulice u Novalji

Potpisan Ugovor

Rekonstrukcija Primorske ulice u Novalji

29.11.2022. | 18:08
Likaplus.hr : Projekt rekonstrukcije i dogradnje

Pristanište Žigljen

Projekt rekonstrukcije i dogradnje

20.10.2021. | 7:38
Likaplus.hr : "Vozimo električne bicikle u Novalji"

"Vozimo električne bicikle u Novalji"

25.9.2019. | 8:42
28. rujna u Novalji provesti ćemo akciju „Vozimo električne bicikle u Novalji“.Projekt je odabran na natječaju Grada Novalje. Pozivamo Vas da nam se pridružite i najavite ovu eko akciju. Grad Novalja želi razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih pl
Likaplus.hr : Pun vinski pogodak u Novalji

Wine Fashion Show

Pun vinski pogodak u Novalji

28.6.2015. | 14:47
Likaplus.hr : Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

Lunjski maslinici

Pravo mjesto za "Neodoljivu Hrvatsku"

25.6.2015. | 14:01
Likaplus.hr : Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

Najava brojnih investicija

Novalja za razvoj grada koristi EU fondove

15.6.2015. | 18:38
Likaplus.hr :  "Zvuci i okusi otoka Paga"

U Celju

"Zvuci i okusi otoka Paga"

11.5.2015. | 20:36
Likaplus.hr : „Kvaliteta usluge u turizmu“

Priznanje Gradu Novalji

„Kvaliteta usluge u turizmu“

27.3.2015. | 12:48
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na našimelektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio Kaniške ulice od kbr. 35 do kbr.79 (samo neparni).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

12.12.2022. 09:00 do 11:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ

 


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :