Četvrtak , 8.12.2022. | 13:24

Pretraživanje

Duhovni kutak

Objavljeno: 31.7.2016. u 18:31
Prikaza: 3268
Autor: Sabit Gaši

Obljetnica

Mile Šajfar proslavio 40 godina svećeništva

Rakovica :  Mile Šajfar proslavio 40 godina svećeništvaVlč. Mile Šajfar(Foto: Sabit Gaši)

Uz obitelj, župljane svih župa u kojima je djelovao te kolege svećenike, u crkvi svetog Ante u Drežniku, mjesni župnik vlč. Mile Šajfar proslavio je četrdeset godina svećeništva

Drežnik- U crkvi svetog Ante u Drežniku, danas je uz redovitu nedjeljnu svetu misu obilježeno i četrdeset godina svećeništva župnika ove župe, vlč. Mle Šajfara. Svetoj su misi prisustvovali, osim župljana drežničke župe i članovi njegove obitelji, kolege svećenici te župljani svih župa u kojima vlč. Šajfar obavljao svećeničku dužnost. 
Vlč. dr. sc. Richard Pavlić je održao nadahnutu propovjed te je između ostalog kazao :"Mi redovito Boga molimo za nešto što nam u životu nedostaje i, ako ćemo iskreno, u svakom trenutku možemo naći nešto što nam nedostaje i onda smo nesretni, uvijek mislimo na ono što nam još fali, a zaboravljamo na ono što nam je Bog već dao. Zato je molitva hvale i zahvale jako važna, kad Bogu zahvaljujem za ono što imam, postajem svjestan koliko je Bog dobar, koliko mi je već dao..."
Nakon svete mise za sve prisutne je, zahvaljujući donacijama i župljanima, organiziran ručak i okrijepa. Iz Lađevca su došli članovi KUD-a Lađevčani koji su pjevali i plesali a osim njih nekoliko su pjesama izveli i "Plitvički bečari" te su nakon njih glavnu riječ za glazbu i pjesmu preuzeli članovi grupe "Like".
Vlč. Mile Šajfar rođen je 1952. godine te je za svećenika zaređen 28.06. 1976. godine u Rijeci. Prvu misu imao je u rodnom Lađevcu 1. kolovoza 1986. te je nakon nekoliko dana postavljen za župnika u Crni Lug u Gorskom Kotaru. Nakon Crnog Luga bio je župnik u Oštarijama od 1980. do 1992. U Viškovu je službovao do 2001. godine. Od tada je župnik u Drežniku.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Misa povodom blagdana sv. Jelene

Sveta Jelena

Misa povodom blagdana sv. Jelene

18.8.2016. | 15:48
Likaplus.hr : Razgovor s rakovačkim župnikom

Don Kekić

Razgovor s rakovačkim župnikom

22.1.2016. | 15:08
Likaplus.hr : Krizma u Rakovici

Krizma u Rakovici

31.5.2015. | 7:43
Likaplus.hr : Primili sakrament euharistije

Četvero učenika iz Rakovice

Primili sakrament euharistije

16.6.2014. | 0:52
Četvero učenika iz Rakovice primilo Prvu svetu pričest
Likaplus.hr : 1700 godina od Milanskog edikta

Proslava u Rakovici

1700 godina od Milanskog edikta

18.8.2013. | 14:12
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :