Subota , 10.12.2022. | 04:11

Pretraživanje

Kultura

Objavljeno: 7.6.2016. u 16:35
Prikaza: 2680
Autor: Likaplus

Kod Baraćevih špilja

Umjetnici oslikali ljepotu prirode

Rakovica : Umjetnici oslikali ljepotu prirode

Umjetnici postavili platna i oslikali ljepotu prirode kod Baraćevih špilja

Svjetski dan zaštite okoliša u Rakovici obilježen jedinstvenom manifestacijom „naturART", koja je pokazala neraskidivu sinergiju umjetnosti i prirode.

 Dvadesetak vrsnih umjetnika i umjetničkih entuzijasta, protekli je vikend provelo u okolici Rakovice, prenoseći ljepotu prirode Plitvičkih dolina na platna instalirana usred šume. Za sudjelovanje u manifestaciji „naturART" vrijedilo je samo jedno pravilo likovne kolonije - sve što su u tom trenutku, okruženi iznimnom ljepotom prirode ovog kraja, njihove oči vidjele i čula osjetila, morali su na licu mjesta zabilježiti svojim slikarskim priborom.Iznimno lak zadatak, pokazalo se, a ljepota predivne prirode Rakovice tako je kroz oči ovih promatrača materijalizirana u raznoliku paletu ekspresija.

Tome je uvelike doprinijeo sunčan i vedar dan koji je omogućio puni potencijal prirode i svakom umjetniku pripremio poseban i drugačiji kadar koji su uživo bilježili na svojim platnima.

Da priroda na poseban način nadahnjuje umjetnike dobro je poznata činjenica, a ljepota netaknute priroda okolice Baraćevih špilja nedaleko Plitvica, entuzijastičnim je kreativcima pružila veliku inspiraciju i u konačnici iznjedrila potpuno različita platna koja ostaju trajna uspomena ovogodišnjih aktivnosti. Osim rada umjetnici su imali organiziran cjelodnevni boravak u okolici špilja te su obišli špiljski fenomen nedaleko Plitvica.

Likovnom kolonijom „naturaART" Turistička zajednica Općine Rakovica i Baraćeve špilje, obilježile su Svjetski dan zaštite okoliša čiji je smisao poticanje, popularizacija i realizacija likovnog stvaralaštva na okvirno zadanu temu zaštite okoliša.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr :  Plitvičke doline su više od slapova i jezera

Počelo je Ljeto u Rakovici!

Plitvičke doline su više od slapova i jezera

28.7.2016. | 18:13
Likaplus.hr : Slom lažnog proroštva

Predstavljanje knjige:

Slom lažnog proroštva

14.10.2015. | 19:03
Likaplus.hr : Održana Likovna kolonija

U Drežnik Gradu

Održana Likovna kolonija

9.10.2014. | 13:20
Drežnik Grad- Održana je likovna kolonija u Drežnik Gradu u Vatrogasnom domu. Sve slike s likovne kolonije ostaju u vlasništvu TZ Rakovica sve do pred Božić kada će se prodavati na aukciji , a novac će ići za potrebite . Po riječima sudionika likovne kolonije bilo je to kreativn
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na našimelektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio Kaniške ulice od kbr. 35 do kbr.79 (samo neparni).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

12.12.2022. 09:00 do 11:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ

 


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :