Subota , 10.12.2022. | 02:02

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 10.6.2014. u 12:50
Prikaza: 3175
Autor: LIkaplus

Prelazak Senja na 20 kV napon

Senj : Prelazak Senja na 20 kV napon
Jučer u 14 sati i 20 minuta uspješno je okončan prelazak većeg dijela Grada Senja na 20 kV napon, čime je omogućeno napajanje Senja električnom energijom i iz pravca Novog Vinodolskog.
 Da bi osigurali prijelaz Senja na 20 kV napon, dečki iz Elektrolike, Elektroprimorja te kooperantskih tvrtki HELB d.o.o. Dugo Selo, KONČAR-Inem Zagreb, te INTIS Zagreb, njih oko 40, cijelu su nedjelju proveli na terenu, radeći na plus 30 stupnjeva Celzija, a posao je prekinut tek oko jedan sat iza pola noći, da bi u ponedjeljak ujutro bio nastavljen sve do 14 sati i 20 minuta kada je i posljednja TS, na vodnom polju Neda, prešla na 20 KV napon.

 Posao je trajao duže od planiranog jer su ga otežavali brojni neočekivani kvarovi na kabelima i drugoj starijoj opremi. Treba znati da su poslovi obavljeni u nedjelju i ponedjeljak, 8. i 9. lipnja 2014. godine bili samo završna faza u velikom poslu prelaska na 20 kV, tijekom kojega je u 15 trafostanica promijenjena kompletna oprema, računajući i transformatore.
 Završni čin prelaska Senja na 20 kV uspješno su vodili i koordinirali tehnički rukovoditelj Elektrolike Gospić Ivan Štimac, rukovoditelj Pogona Karlobag Marko Brkljačić, rukovoditelj Službe za izgradnju Mirko Blažević i rukovoditelj Pogonskog ureda Senj Damir Tomljanović. 
Direktor Elektrolike Ernest Petry javno je pohvalio sve zaposlenike DP Elektrolika Gospić, poglavito zaposlenike Službe za tehničke poslove, Odjela za održavanje, Službe za izgradnju, Pogona Karlobag, Pogonskog ureda Novalja i naravno Pogonskog ureda Senj, koji su, kako je Petry rekao, uložili maksimalan trud, doprinos i požrtvovnost, kako bi zacrtani cilj bio ostvaren. Petry je zahvalio i posadi DP Elektroprimorja Rijeka koja je, kako je rekao, odradila lavovski dio posla s ispitnim mjernim kolima. 

Do jučerašnje prelaska na 20 kV napon Senj je napajan samo iz HE Senj - Pogona Gabrova, što je značilo da je kod svakog remonta elektrane, a to je barem jedanput godišnje, grad ostajao bez struje. Osim toga znamenite senjske burečesto su izazivale prekide u opskrbi električnom energijom, što će sada, kada postoji dvostruko napajanje, biti znatno rjeđe. 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Županija će poduprijeti sve projekte

Župan Milinović

Županija će poduprijeti sve projekte

2.3.2018. | 6:33
Župan je na sastanku govorio o investicijama na razini prošle godine, a ako se zna da je sa županijske razine bilo oko 22 mil. kn investicija župan je najavio da će u infrastrukturu i energetsku obnovu ove godine ići jednako, ako ne i više. Preko LIRA-e oko 230 milijuna kuna Sen
Likaplus.hr : HE elektrana Senj-50 godina

HE elektrana Senj-50 godina

29.11.2016. | 7:38
Likaplus.hr : Prodaja ukrasnog i voćnog sadnog materijala

Moj cvjetni Senj

Prodaja ukrasnog i voćnog sadnog materijala

24.3.2015. | 11:45
Likaplus.hr :  Maksimalan napor u otklanjanju kvarova

Priopćenje HEP-a:

Maksimalan napor u otklanjanju kvarova

8.2.2015. | 10:21
Likaplus.hr : „ Dječji tjedan poduzetništva"

Završen

„ Dječji tjedan poduzetništva"

8.11.2013. | 20:45
Likaplus.hr : Dječji tjedan poduzetništva

U Senju

Dječji tjedan poduzetništva

23.9.2013. | 13:46
Likaplus.hr : U Senju je pravo čudo otvoriti novi obrt

Udruženje obrtnika Senja

U Senju je pravo čudo otvoriti novi obrt

20.3.2013. | 7:07
Likaplus.hr : Stinica ide dalje

Muke po trajektnoj luci

Stinica ide dalje

15.4.2012. | 14:54
Likaplus.hr : U Senju proglašena elementarna nepogoda

Radi orkanske bure

U Senju proglašena elementarna nepogoda

15.2.2012. | 17:30
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na našimelektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio Kaniške ulice od kbr. 35 do kbr.79 (samo neparni).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

12.12.2022. 09:00 do 11:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ

 


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :