Četvrtak , 8.12.2022. | 13:34

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 21.11.2013. u 20:08
Prikaza: 3496
Autor: Likaplus/I.Ž.

Otvaranje stručnog studija u Senju

Senj : Otvaranje stručnog studija u Senju
Senj - U okviru  Veleučilišta Nikola Tesla Gospić, u Senju će od slijedeće akademske godine djelovati stručni studij  pod nazivom „Menadžment održivog razvoja turizma", a detalji  na ovu temu izneseni su na  konferenciji za novinare koju su sazvali gradonačelnik grada Senja Darko Nekić, prof. i dekan Veleučilišta mr.sc.Branislav Šutić.
 Tema sastanka  između senjskog gradonačelnika i predstavnika  Veleučilišta  održanog uoči  konferencije za novinare bila je odrađivanje pripremih radnji za početak studija, koji bi startao slijedeće akademske godine,  te stručna praksa sadašnjih studenata Veleučilišta u Gradskoj upravi u Senju. 
Stručni studij „Menađment održivog razvoja turizma" u Senju trajao bi šest semestara , te bi iznosio 180 ECTS bodova, a stručni naziv koji bi pristupnici po završetku studija stekli jest stručni prvostupnik/ca ekonomije za menađment održivog razvoja u turizmu.
U prvoj generaciji polaznika ovog studija planira se upisati 30 redovnih i 40 izvanrednih studenata.
„ Veleučilište u Gradu Senju namjerava pokrenuti stručni studij pod nazivom „Menadžment održivog razvoja turizma." Radi se dakle o održivom razvoju koji je danas itekako u centru pažnje i u Hrvatskoj i Europi, a studij  podrazumijeva upravljanje turizmom na način da se omogući zaštita svih prirodnih i kulturnih resursa. Radi se o iznimno zanimljivom i aktualnom studiju koji je interesantan ne samo za Grad Senj i Ličko-senjsku županiju nego i šire. Stoga vjerujem da će biti prepoznat, privući velik broj studenata šire regije  i da će upisne kvote sigurno biti popunjene„ - rekao je među ostalim dekan Šutić i najavio  kako prije samog otvaranja studija slijedi nekoliko značajnih pripremnih faza koje tome prethode. Naime, Veleučilište je pri kraju izrade elaborata o ovom novom studiju, kojim se konstatira da su kadrovske i materijalne pretpostavke za početak rada studija ispunjene, a  nedostajući element elaborata je još samo prostor gdje će se studij odvijati, a kojeg će osigurati Grad Senj. 
„Danas smo o tim prostornim uvjetima budućeg studija u Senju  razgovarali sa gradonačelnikom. Grad će uskoro definirati prostor i vjerujemo da ćemo elaborat o novom studiju u Senju našem Stručnom vijeću dati na usvajanje do konca godine. Nakon toga prijedlog za otvaranje studija upućujemo Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Kada Agencija potvrdi da smo ispunili potrebne preduvjete nadležno Ministarstvo daje dopusnicu za studij. Pripreme su u visokoj fazi i planiramo da studij u Senju starta slijedeću jesen, u akademskoj godini 2014/2015." zaključio je dekan Šutić.
„Za rješavanje pitanja prostora u kojima bi se izvodila nastava i sve aktivnosti vezane za odvijanje ovog stručnog studija postoji nekoliko opcija i uskoro ćemo to  definirati .Ova zajednička aktivnost na otvaranju studija je produbljenje dosadašnje dobre suradnje između Veleučilišta i Grada Senja i siguran sam da će rezultirati otvaranjem studija u Senju. Vjerujem da će od tog studija prosperirati i studenti i naš grad. Uskoro će Grad Senj sa Veleučilištem sklopiti ugovor kojim ćemo  definirati što su čije obveze i zadaci koje je potrebno odraditi za osnivanje studija. Zahvaljujem se i dekanu i svim njegovim suradnicima na suradnji i razumijevanju." istaknuo je među ostalim gradonačelnik Nekić koji je otvaranje studija u Senju najavio i kao svoje predizborno obećanje u nedavnoj kampanji za ponovni mandat za gradonačelnika.
Neovisno o otvaranju studija, između Veleučilišta i Grada Senja potpisan je i sporazum o suradnji  o obavljanju stručne prakse studenata Veleučilišta u  Gradskoj upravi Grada Senja .Uz praksu  sporazum podrazumijeva i razmjenu informacija i publikacija, organiziranje seminara, radionica i konferencija ostale aktivnosti od zajedničkog interesa te  suradnju na izradi i istraživanju stručnih, savjetodavnih i gospodarskih programa i projekata.  

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : U dječjem vrtiću "Travica" u Senju

PČELARSKA RADIONICA

U dječjem vrtiću "Travica" u Senju

16.10.2014. | 10:27
Likaplus.hr : Zbrka u senjskoj srednjoj školi

Zbrka u senjskoj srednjoj školi

11.7.2014. | 11:10
Sramota u senjskoj srednjoj školi: Ostavili učenike i roditelje u neizvjesnosti do dan uoči završnog ispita
Likaplus.hr : FOTOSOFIA DAY – SENJ

FOTOSOFIA DAY – SENJ

11.3.2013. | 11:59
Likaplus.hr : GRBOVNIK GACKE, KRBAVE,LIKE, SENJA I VINODOLA

Enver Ljubović, prof

GRBOVNIK GACKE, KRBAVE,LIKE, SENJA I VINODOLA

4.3.2013. | 20:55
Likaplus.hr : Bolonjski sustav studiranja

Sve veće nezadovoljstvo

Bolonjski sustav studiranja

27.2.2013. | 7:30
Likaplus.hr : Brod knjižara u Senju

Brod knjižara u Senju

30.7.2012. | 11:32
Likaplus.hr : Savjetnik ministra darivao knjige

U Senju

Savjetnik ministra darivao knjige

18.6.2012. | 7:12
Likaplus.hr : Nadogradnja škole u Senju

Učenika sve manje

Nadogradnja škole u Senju

1.3.2012. | 19:28
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

08.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

09.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

07.12.2022.

08:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađ


Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :